PEKLOSÓL azotynowa sól peklująca

Sól kamienna oraz warzona jest naturalnym składnikiem konserwującym, stosowanym w branży spożywczej od lat. W przemyśle mięsno – wędliniarskim najlepiej sprawdza się sól peklująca. Powstaje ona na bazie mieszaniny soli kamiennej bądź warzonej z azotynem sodu. Mieszanka ta ma potężne właściwości konserwujące i chroni wyroby mięsne przed zepsuciem przez długi czas.

Oferowana przez nas sól peklująca wyróżnia się staranną kompozycją składników, pozwalającą cieszyć się najlepszymi właściwościami konserwującymi. Zapewniamy zarówno standardowe mieszanki o sprawdzonych parametrach chemicznych, jak i możliwość zamówienia mieszanki soli o recepturze dopasowanej do indywidualnych potrzeb. Pozwala nam to sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających producentów z branży spożywczej.

Sól peklująca od BSM Salt charakteryzuje się odpowiednią strukturą oraz kontrolowanym składem
chemicznym. Powstaje przy zachowaniu wszelkich norm i procedur i posiada niezbędne atesty, potwierdzające możliwość jej stosowania przy peklowaniu mięsa i pokrewnych procesach w przemyśle spożywczym.

Jesteśmy jednym z liderów w zakresie dystrybucji soli spożywczej i innych. Wybierając naszą firmę, mogą Państwo liczyć na:

- sprawną i profesjonalną obsługę – w tym pomoc przy doborze odpowiedniej soli,
- krótki termin dostarczenia zamówionych komponentów,
- konkurencyjne ceny – połączone z najlepszą jakością produktów.

Więcej informacji na temat oferty otrzymają Państwo od naszych konsultantów. Siedzibą BSM Salt jest Warszawa, jednak zachęcamy również do kontaktu przez e-mail oraz drogą telefoniczną.

 

OPIS

  • Peklosól mieszanina soli kuchennej z azotynem sodu NaNO2 (E 250)
  • Peklosól może być produkowana na bazie soli warzonej lub kamiennej
  • Na życzenie klienta stosujemy różne zawartości azotynu sodu wg własnej receptury producentów mięs i wędlin

SKŁAD

  • Na Cl min.98 %
  • Azotyn sodu(E250) 0,5-0,6% (standardowa zawartość)
  • Antyzbrylacz (E536) mniej niż 10mg/kg
  • pH 6-8 %

ZASTOSOWANIE

  • Służy do peklowania mięsa
  • Stosowana jest jako środek konserwujący do mięsa
  • Skutecznie hamuje rozwój bakterii
  • Utrwala różową barwę peklowanego mięsa
  • Nadaje bogaty smak i aromatyczny zapach peklowanym wyrobom
  • Peklosól nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia przez ludzi

OPAKOWANIE

  • Worek foliowy a 25kg

PRZECHOWANIE

  • Produkt należy przechowywać w suchych pomieszczeniach

 

Strona nie przedstawia pełnej oferty asortymentowej firmy.
Posiadamy w sprzedaży sól producentów krajowych i zagranicznych.
Zapytaj o szczegóły sprzedawcę. Dział kontakt.